Bemutatkozás

Lectori salutem!

Kedves Testvéreink, Olvasóink!

A szegedi Szent György Nagyvértanú Egyházközség honlapját bocsátjuk útjára, amelyet a szegedi és Szeged környéki magyar vagy magyar nyelven is olvasó ortodox keresztények tájékoztatására, lelki és teológiai olvasmányokkal történő gazdagítására szánunk.

DSC_0127Természetesen nem csupán számukra, hanem minden keresztény, vagy jó szándékú érdeklődő számára e hazában és annak határain túl, akik betekintést szeretnének nyerni az ortodox keresztény tanításba, lelkiségbe, egyházközségünk szolgálatába, életébe. Szeretnénk lehetővé tenni, hogy olvasóink kapcsolatba kerülhessenek azzal az ősi, ma is élő keresztény örökséggel, amelyet az ortodoxia képvisel. Elolvassanak egy írást, megnézzenek egy képes beszámolót, tudomást szerezzenek legújabb könyveinkről, egyházi énekeket hallgassanak egy ortodox rádiócsatornán, vagy megnézzenek egy vallási műsort a tv archívumában.

Magyarországon az ortodox, „görögkeletinek” is nevezett keresztények viszonylag szerény kisebbséget képviselnek. Ám ez Urunk Jézus Krisztus szavaira emlékeztet bennünket:

„Ne félj, te kicsiny nyáj!”  (Lukács evangéliuma 12, 32)

 „Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük.”  (Máté evangéliuma 18, 20)

Kisebbségben vagyunk, ámde nincs ez másként, ha Krisztus Urunk és Megváltónk hitvalló követőire gondolunk e hazában, vagy Európában.

Ez ösztönöz bennünket cselekvésre, szolgálatra, írásra, hitvallásra.

Fogadják jó szívvel szolgálatunkat!

Szeged, 2013 Nagyböjtjén – 2016 augusztusában, Nagyboldogasszony napján

A szerkesztőség

Vélemény, hozzászólás?

Tovább az eszköztárra