A hévízi ortodox egyházközség diakónusának és családjának látogatása és szolgálata Szegeden

 

  1. július elsején és másodikán, szombat-vasárnap, Pünkösd utáni 5. vasárnapon, a hévízi „Életadó Forrásról” elnevezett ortodox egyházközség diakónusa és diakonisszája, Vajna-Éliás István és Márta látogatta meg négy gyermekével együtt a szegedi Szent György Nagyvértanú egyházközséget, prot. Kim Nyikolaj atya, hévízi parochus áldásával. Mind a szegedi parochus, mind Aranyosi-Vitéz Gellért diakónus és családja, az egyházközség hívei nagy örömmel fogadták a kedves hévízi testvéreket és diakónusi, énekes szolgálatukat.

Az esti, vecsernyei szolgálatot a két egyházközség papjai és énekesei együtt végezték. A vecsernye után családi ünnep is volt, István és Márta testvéreink egyik gyermeke először részesült a gyónás szentségében.

A vasárnapi, közösen végzett és énekelt szent liturgia végén a szegedi parochus köszöntötte a ritka és szeretettel várt vendégeket, István diakónus pedig a hévízi parochus, prot. Nyikolaj atya szívbéli köszöntését és imáit tolmácsolta a szegedi szolgálattévő papoknak és a hívőknek.

„Íme, milyen jó és milyen gyönyörűséges,
ha együtt laknak a testvérek!

Olyan az, mint a drága kenet a fejen,
amely lecsordul a szakállra,
Áron szakállára,
lecsordul ruhája szegélyére.” (Zsolt 133,1-2)

Article written by imrenyi

Vélemény, hozzászólás?

Tovább az eszköztárra