Imádságok magyarul, 5. Ima a Szentföld békéjéért

Ima a Szentföld békéjéért

(Ez az imádság hagyományosan Nagy Szombaton hangzik el az ortodox templomokban.)

A Golgota a jeruzsálemi Szent Sír templomban
Urunk, Jézus Krisztus, Istenünk, aki a keresztet és a halált az emberi nem üdvösségéért elszenvedted, alászállottál a poklokra, elfogadtad a háromnapi eltemettetést, eltiportad a halált, megsemmisítetted a sátánt és lebontottad az ellenségeskedés válaszfalát, fogadd el a Te alázatos szolgáid imáját, akik a zsoltáros Dáviddal együtt kiáltanak Hozzád a Szent Sion, a Nagy Király Trónusa, az Egyházak Anyja, a dicsőséges Jeruzsálem békéjéért.
Te, aki békességet ajándékoztál az emberi nemnek, olts ki minden viszályt, torzsalkodást a Szentföldön, csillapítsd le az ellenségeskedők dühét, áldd meg azokat, akik most a Te Életet befogadó sírodhoz járulnak, és bennünket, akik lélekben borulunk le előtte, világosíts meg Orcád Fényének belőle kiáradó világosságával.
Lobbantsd lángra szívünkben az irántad való szeretet lángját, Krisztus Isten, hogy általa tüzet fogva, szívünkkel, értelmünkkel, lelkünkkel és minden erőnkkel megszeressünk Téged és felebarátainkat.
Mert Te vagy a mi békességünk, és Néked zengünk dicsőséget, a Te kezdet nélkül való Atyáddal és Szentséges, Jóságos, és Éltetető Lelkeddel együtt, most és mindenkor és mindörökkön örökké.

 

Article written by imrenyi

Vélemény, hozzászólás?

Tovább az eszköztárra