Felvételek egyházzenénk kincseiből, 8

Kedves Testvéreink, Látogatóink!

Hallgassák meg Szentéletű Szergiusz, radonyezsi csodatévő (szept. 25 / okt. 8.) ünnepi himnuszait, tropárionját és kondákionját 4., ill. 8. hangra, egyházi szláv nyelven, többszólamú férfikórus szolgálatában:

A himnuszok szövege magyarul:
Tropárion, 4 hang
Erényekért küzdő lelki katonának és Krisztus Isten jó vitézének bizonyultál, e mulandó életben a szenvedélyekkel nagy harcot vívtál, imában, virrasztásban és böjtben tanítványaidnak példája lettél, amiért is lelkedbe költözött a Szentséges Lélek, és fényesen felékesített. Mivel bizodalmad van a Szentháromsághoz, emlékezz meg nyájadról, amelyet egybegyűjtöttél, ó, bölcs, és ígéretedhez híven ne feledd el, hanem látogasd meg gyermekeidet, Szentéletű Szergiusz atyánk!
Kondákion, 8. hang
Krisztus szeretete sebzett meg Téged, ó, Szentéletű, és minden testi gyönyört megvetve olthatatlan vággyal követted Őt, népednek úgy ragyogtál fel mint a felkelő nap, ezért Krisztus is a csodatételek ajándékával gazdagított Téged. Emlékezz meg rólunk, akik fénylő emlékedet ünnepeljük, és így énekelünk Néked: örvendezz Isteni bölcsességű Szergiusz atyánk!

Article written by imrenyi

Vélemény, hozzászólás?

Tovább az eszköztárra